Εκκλησιαστικά έπιπλα και εικόνες: βρες την καλύτερη ποιότητα στην αγορά (2)

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, η ιστορία των εκκλησιαστικών επίπλων χάνεται μέσα στους αιώνες γι’ αυτό, όσον αφορά την κατασκευή τους, η ποιότητα και το μεράκι αποκτά άλλη αξία. Η κατασκευή εκκλησιαστικών επίπλων ποιότητας ενισχύει τις λειτουργικές, αισθητικές και πνευματικές πτυχές του τόπου λατρείας. Δεν είναι πρέπον να προσπαθούμε να τοποθετήσουμε ένα προκαθορισμένο προϊόν σε κενό χώρο.

Η προσέγγισή βήμα προς βήμα πρέπει να είναι:

  •  Υπηρεσίες διαβούλευσης σε πρώιμο στάδιο
  • Διάταξη και σχεδιασμός
  • 3D παρουσίαση και τελειοποίηση
  • Κατασκευή
  • Παράδοση και εγκατάσταση

Ακόμη, το αποδεδειγμένο ιστορικό της εταιρίας όσον αφορά την ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών είναι σημαντική. Οι εταιρίες που συνεργαζόμαστε έχουν ολοκληρώσει πάρα πολλά έργα για εκκλησίες σε όλη τη χώρα.

Η κάθε εταιρία οφείλει να εστιάζει στο κεντρικό σημείο της εκκλησίας που δεν είναι άλλο από το ιερό.  Το ιερό σε οποιαδήποτε εκκλησία δίνει έμφαση στην εκκλησία και έτσι πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία. Είναι σημαντικό τα εκκλησιαστικά έπιπλα που το απαρτίζουν να έχουν μια σύνδεση με το κτίριο. Η συνεργαζόμενη εταιρία πρέπει να έχει την εμπειρία να αναγνωρίσει το παρελθόν δίνοντας νέα ζωή στον εκκλησιαστικό  χώρο.

Οι σχεδιαστές οφείλουν να κατανοούν πλήρως τις απαιτήσεις κάθε εκκλησίας για να εξασφαλίσουν ότι ικανοποιούνται οι λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες της.

Σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας εξαιρετικά επεξεργασμένα, πρακτικά και ανθεκτικά έπιπλα όσον αφορά το ιερό αυτό γίνεται πραγματικότητα

Η ποιότητα της κατασκευής πρέπει πάντα να είναι ασύγκριτη και να δίνεται η πρέπουσα προσοχή στη λεπτομέρεια.

Οι προσαρμοσμένες λύσεις ενισχύουν την ομορφιά, τη λειτουργικότητα και την άνεση κάθε τόπου λατρείας. Γι΄ αυτό και πρέπει να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε εξαιρετικά επεξεργασμένα, πρακτικά και ανθεκτικά έπιπλα εκκλησίας

Μόλις συμφωνηθεί ο σχεδιασμός, το έμπειρο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, οι τεχνίτες και οι μηχανικοί κατασκευάζουν τα έπιπλα χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες βασισμένες όμως στις παλιές σχολικές τέχνες. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής, η ομάδα εγκαταστάσεών παραδίδει και τοποθετεί τα νέα έπιπλα στην τελική θέση ώστε να είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τις επόμενες γενιές.

Τέλος, παρέχεται φροντίδα σε αυθεντικά σχέδια εκκλησιαστικών επίπλων. Παρέχουμε υπηρεσίες φινιρίσματος, επισκευής και επανεπεξεργασίας για μια σειρά εκκλησιαστικών επίπλων. Προσφέρουμε μεγάλη προσοχή στο σεβασμό και την πιστή αναπαραγωγή των ακριβών λεπτομερειών του αρχικού σχεδίου. Εάν τα εκκλησιαστικά έπιπλα σας φαίνονται κουρασμένα ή φθαρμένα, μπορούμε να τα αναζωογονήσουμε μέσα από μια διαδικασία αποκατάστασης.

Συνεργαζόμαστε στενά με τους διοικητές και τις επιτροπές των εκκλησιών, για να αποφασίσουμε αν θα ανακατασκευάσουμε, θα επαναχρησιμοποιήσουμε ή θα αντικαταστήσουμε πλήρως τα έπιπλα της εκκλησίας. Αφού επισκεφτούμε την τοποθεσία, μπορούμε να σας συμβουλέψουμε σχετικά με την καλύτερη λύση για τα υπάρχοντα έπιπλα σας.

Αν επιλέξουμε την ανανέωση, τότε γίνεται φινίρισμα. Το φινίρισμα των τμημάτων του ξύλου μπορεί να περιλαμβάνει καθαρισμό, ελαφριά λείανση, χρώση και εφαρμογή σαφούς, σκληρού τελειώματος. Τα έπιπλα θα εγκατασταθούν στην αρχική τους θέση. Ακόμη, θα γίνει αλλαγή των υφασμάτων πχ. αν πρόκειται για εκκλησιαστικές καρέκλες. Έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από 1.200 υφάσματα, συμπεριλαμβανομένων τουΐντ και μοκέτες, δέρματα και μεταξωτά, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Μπορεί να γίνει ακόμα και η μεταφορά πιεστηρίων ταπετσαριών στην εκκλησία ώστε το έργο να πραγματοποιηθεί επί τόπου αν για κάποιους λόγους δεν γίνεται να γίνει η μεταφορά των εκκλησιαστικών επίπλων.

Χρησιμοποιείται ισχυρό, ανθεκτικό στη βαφή ύφασμα που είναι κατάλληλο για έπιπλα εκκλησίας, και εσωτερικά αφρολέξ που είναι κορυφαίο και εξασφαλίζει άνεση και ανθεκτικότητα.

Οι υπηρεσίες αποκατάστασης εκκλησιαστικών επίπλων περιλαμβάνουν:

  • Αποκατάσταση εκκλησιαστικών καρεκλών,
  • Αποκατάσταση εκκλησιαστικών καθισμάτων,
  • Αποκατάσταση εκκλησιαστικών πάγκων,
  • Αποκατάσταση εκκλησιαστικών επίπλων ιερού κλπ.

Με τους παραπάνω τρόπους πετυχαίνετε το καλύτερο της αγοράς όσον αφορά το εκκλησιαστικό έπιπλο.

Scroll to top