Εκκλησιαστικά έπιπλα και εικόνες: βρες την καλύτερη ποιότητα στην αγορά

Η ιστορία των εκκλησιαστικών επίπλων χάνεται μέσα στους αιώνες γι αυτό, όσον αφορά την κατασκευή τους, η ποιότητα και το μεράκι αποκτά άλλη αξία. Όσο αφορά τα εκκλησιαστικά προϊόντα, οι εικόνες Αγίου Όρους δεν είναι τα μόνα γνωστά προϊόντα εκεί έξω. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μέχρι τον δέκατο πέμπτο αιώνα τα περισσότερα μοναστήρια δεν αφιέρωναν ειδικά δωμάτια για την αποθήκευση των βιβλίων αλλά τα αποθήκευαν σε εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες- έπιπλα. Οι βιβλιοθήκες αποτέλεσαν πολύ αργότερα το δικό τους χώρο. Συγκεκριμένα, οι βιβλιοθήκες έγιναν από εκκλησιαστικά έπιπλα ξεχωριστές οντότητες το μεσαίωνα. Για παράδειγμα, στο Merton College, που ιδρύθηκε το 1264, η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 1377. Επίσης, στην Οξφόρδη, το University College ιδρύθηκε το 1280, αλλά η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1440.

Όλες οι μεσαιωνικές βιβλιοθήκες ήταν ουσιαστικά δημόσιες στον μεταγενέστερο Μεσαίωνα. Όμως, «τα πολύτιμα χειρόγραφα μιας μοναστηριακής βιβλιοθήκης είχαν εξασφαλισθεί από το μη εξουσιοδοτημένο δανεισμό ή την παραβίαση. Αυτό το ακραίο μέτρο της διοίκησης της βιβλιοθήκης καταδικάστηκε αργότερα.». Από την άλλη, υπήρχε μικρή μεσαιωνική συνεργασία μεταξύ των βιβλιοθηκών, εκτός από τον μεγάλο κατάλογο των Φραγκισκανών στην Αγγλία του δέκατου τέταρτου αιώνα.

Όπως ακριβώς οι εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες, έτσι και κάθε εκκλησιαστικό έπιπλο έχει τη δική του ιστορία. Γι’ αυτό αν ένας χώρος λατρείας θέλει να φτιάξει νέα εκκλησιαστικά έπιπλα ή θέλει να ανακαινίσει τα υπάρχοντα πρέπει να ακολουθήσει πολύ προσεκτικά βήματα.

Εμείς παρέχουμε τις λύσεις για οποιοδήποτε εκκλησιαστικό έπιπλο έχετε ανάγκη. Αρχικά, η συνεργασία μας με τις καλύτερες εταιρίες της αγοράς είναι εξαιρετικά σημαντικό. Συνεργαζόμαστε με εταιρίες που έχουν πάνω από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στην κατασκευή εκκλησιαστικών επίπλων. Η δουλειά μας είναι ένας κορυφαίος πάροχος έτοιμων λύσεων σε εθιμοτυπικά έπιπλα για διάφορους χώρους λατρείας. Η μακρόχρονη και έμπειρη ομάδα μας έχει βαθιά κατανόηση για τα πάντα όσον αφορά την παροχή λύσεων σε ανάγκες όπως τα εκκλησιαστικά έπιπλα. Δίνουμε έμφαση στην ποικιλία των χώρων και των εγκαταστάσεων, στις απαιτήσεις, στις ευαισθησίες και στην ανάγκη εναρμόνισης με ποικίλες αρχιτεκτονικές ρυθμίσεις και λεπτομέρειες. Οι κύριοι τεχνίτες της εταιρείας, με τη βοήθεια της τελευταίας μηχανογραφικής τεχνολογίας, κατασκευάζουν εκκλησιαστικά έπιπλα σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις .

Σε κάθε έργο, ο στόχος είναι να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της λειτουργικότητας και της άνεσης του κάθε χώρου λατρείας. Οι εταιρίες που συνεργαζόμαστε έχουν αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων σχεδίων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συγκεντρώσεων, προσφέροντας ευελιξία και άνεση χωρίς να χαθεί η αισθητική από τους όμορφους χώρους που καταλαμβάνουν. Συνεργαζόμαστε στενά με τους αρχιτέκτονες, τους εκκλησιαστικούς αντιπροσώπους και τις επιτροπές με στόχο:

  • Τη βελτίωση της ομορφιάς και της άνεσης των χώρων λατρείας
  • Τη χρήση των χώρων για μια ευρύτερη ποικιλία δραστηριοτήτων
  • Την παροχή μιας θετικής κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές

 Η μεγάλη εμπειρία για την παροχή ολοκληρωμένης διαχείρισης έργων, από την αρχική διαβούλευση έως την τελική εγκατάσταση είναι βασική προϋπόθεση.

Σε μια ενιαία εταιρεία, προσφέρεται μια μοναδική ολοκλήρωση των υπηρεσιών και των προϊόντων – συνδυάζοντας τη διαβούλευση, το σχεδιασμό και την κατασκευή με την πλήρη διαχείριση του έργου. Οι παλιές δεξιότητες της χειροτεχνίας με τη σύγχρονη τεχνολογία και τη φιλική προσωπική επαφή μιας οικογενειακής επιχείρησης με απόλυτο επαγγελματισμό θα σας κερδίσουν.

Ακόμη, συντονίζουμε το αρχιτεκτονικό σκηνικό ώστε να καταλάβουμε τις ακριβείς απαιτήσεις της εκκλησίας όσον αφορά το εκκλησιαστικό έπιπλο. Συγκεκριμένα, γίνεται:

  • Διαχείριση έργου
  • Σχεδιασμός
  • Βιομηχανοποίηση
  • Εγκατάσταση
  • Αποκατάσταση

Η συνέχεια, στο επόμενο άρθρο…

Scroll to top